Известие

Collapse
No announcement yet.

Проблем с охладителната система!Помощ!!

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Проблем с охладителната система!Помощ!!

Моята 155 1.8 1993г. върви както трябва,но имам проблен с охладителната система.След като загрее(90-95) изхвърля антифриза(водата) през капачката и то в литри,вече избива и някаде около радиатора(след като смених оригиналната капачка).Смених гарнитура на главата(беше спукана),но проблема не се реши с това,а и все още не се е изчистило маслито в системата напълно(от избилата гарнитура)Никой не знае каде е проблема!Мисля че не циркулира добре сиситемата или взима въздух от някъде?!Или термостата е скапан вече (перката ми вклучва на 95 според таблото и се чува едно пукане (като кипене) докато изтича водата в литражни коли4ества през капачката на казанчето ,да не прегрява >?
    Моля някой който разбира или е патил от подобен проблем да помага ! Полудях вече!
    Alfa Romeo 155 1.8 t.s. 1993- първата ми кучка

Ти,майтапиш ли се?!

Аз не деля хората на големи и малки,а на велики и жалки...

Comment

Ти като гледаш дали се майтапи ? Колега , да не е цепнала главата
      145 1.6 ТС '97 ех.
      145 1.9 JTD '00
      307 CC 2.0 '04

Comment

Аз като гледам отдавна си за сервиз В този дух скоро ще се присъединиш към раздела обяви/продававам/на части

Аз не деля хората на големи и малки,а на велики и жалки...

Comment

Газова имаш ли?
          Alfa Romeo 166 2.0 TS 2001

Comment

Първоначално публикувано от Petronii Покажи съобщение
            Газова имаш ли?
            На ГАЗ сам.
            НЕ се майтапя,сериозно е такъв проблема.
            Главата е с водна проба и е шлайфана!Двигателя е в добро състояние според маистора ми Митко Брадата(специализирал ремонтиране на Алфа)в Пловдив.Той смяташе да реши проблема с смяна са гарнитура на главата (тя си беше за смяна),но пак продължава с тези течове.
            Last edited by Fushuu; d.m.y г., 09:57.

Comment

Водната помпа проверена ли е?
              Бивши: 155 2.5 V6, 156 2.4 JTD 150, 166 FL 2.0 CF3
              Настоящи: 155 2.0 8V - първата любов + 155 2.0 16V донор + 155 2.5 V6
              Thank you, VFTI, thank you!

Comment

Първоначално публикувано от Wolfy Покажи съобщение
                Водната помпа проверена ли е?
                Не е,но водата излиза дори и при спрян двигател,даже повече!

Comment

Затвори си кранчето на бутилката,запали я на газ да работи докато загасне и пак пробвай. Да работи само на бензин и да е сигурно ,че няма налягане в газовата система.
                  0887 26 38 78 - "Robygas"- Роби
                  Автогаз сервиз-
                  http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=71727

Comment

Точно така!!!
                    Alfa Romeo 166 2.0 TS 2001

Comment

Първоначално публикувано от robygas Покажи съобщение
                      Затвори си кранчето на бутилката,запали я на газ да работи докато загасне и пак пробвай. Да работи само на бензин и да е сигурно ,че няма налягане в газовата система.
                      ще пробвам.

Comment

И тази работа с перката на 95 градуса не е читава
                        Alfa Romeo 155 2,5 TD 12.1994 recicled
                        Alfa Romeo 156 2,4 JTD SW 04.2003 EX
                        Peugeot 508 RXH 02.2013

Comment

Какви са тия температури,бре?Имал съм 155 2,0.Не познавам такава температура 95 градуса.Не е качвала повече от 85-90,като стрелката не е и долепвала 90-те градуса.
                          И на тия с водните и всякакви проби на главите не им вярвайте,имах проблем с една от главите като взех тоя трактор.Просто взех друга глава на старо,това е решението.Знам го от опит.
                          Аlfa 164 Super 2.5TD

Comment

Причините може да са няколко:
                            1. водната помпа - ако не работи добре, циркулацията е влошена, следствие на което няма добро охлаждане на мотора и водата кипва. Затова, когато спреш мотора, водата кипва повече.
                            2. затлачвания и отлагания в радиатора или запушени водни пътища - малко трудоемко е да промиеш цялата система, но често се случва, ако собственика преди теб се е опитвал да решава проблеми с течовете, използвайки разни добавки и пр. бози.
                            3. некоректно отчитащ датчик (този, който управлява включването на перката) - може да го провериш, като измериш съпротивлението му при различни температури.

И една допълнителна насока - ако колата прегрява и при движение в "извънградско", насочи усилията си към т.1 и т.2.
                            AR 155 1,7TS 8v, modified - http://www.clubalfaromeo.com/forum/s...ad.php?t=29433
                            Здравословно общество е това, в което почтено и с уважение към мнението на другите и към човечността, несъгласните могат да изразят своето несъгласие.

Comment

Първоначално публикувано от Z:)m Покажи съобщение
                              Причините може да са няколко:
                              1. водната помпа - ако не работи добре, циркулацията е влошена, следствие на което няма добро охлаждане на мотора и водата кипва. Затова, когато спреш мотора, водата кипва повече.
                              2. затлачвания и отлагания в радиатора или запушени водни пътища - малко трудоемко е да промиеш цялата система, но често се случва, ако собственика преди теб се е опитвал да решава проблеми с течовете, използвайки разни добавки и пр. бози.
                              3. некоректно отчитащ датчик (този, който управлява включването на перката) - може да го провериш, като измериш съпротивлението му при различни температури.

И една допълнителна насока - ако колата прегрява и при движение в "извънградско", насочи усилията си към т.1 и т.2.
                              За сега всичко води кам спукан и задрастен(с боза от масло от гарнитурата) радиатор.Утре го разглобявам и ще се види.Според майстора ми от там взима въздух и не може да се обезвъздуши системата,следователно и недобра цирколация.

Comment

Working...
                              X